På Lidingö TK arbetar vi efter metoden Play & Stay, vilket innebär att man anpassar storleken på tennisbana och racket efter barnens ålder samt använder olika bollar med skilda egenskaper.

Minitennisbollen är en skumgummiboll för de allra yngsta spelarna. Denna boll använder vi i tennislekis och i vår minitennis. Egenskaperna för en minitennisboll är låg fart, väldigt lätt och större än en vanlig boll. Lämplig racketlängd är 23 inch eller 25 inch.

Tretorn Academy (miditennisboll) är mjukare och 40% lättare än en vanlig tennisboll. Vilket resulterar i att den blir betydligt lättare att hantera och ger en fart på endast 50% av en vanlig tennisboll. Lämpar sig till nybörjare och yngre juniorer för spel på midibana (kort bana 3/4). Lämplig racketlängd är 26 inch.

Tretorn Funlite (maxitennisboll) är mjukare och 20% lättare än en vanlig tennisboll. Vilket resulterar i att bollen blir lättare att hantera och ger en fart på 75% av en vanlig tennisboll. Den här bollen lämpar sig för juniorer och seniorer som kommit en bit i sin utveckling. Bollen spelas på fullstor tennisbana. Lämplig racketlängd är 26 inch eller fulllängdsracket.

Tretorn Serie+ är en gasboll som används inom träning, seriespel och turneringsspel (ATP/WTA). Bollen har egenskaper som lång livslängd och bra känsla.