På Lidingö Tennisklubb arbetar vi utefter metoden ”Play & Stay”, vilket innebär att man anpassar storleken på tennisbana och racket efter barnens ålder samt använder olika bollar med skilda egenskaper.

Detta gör det möjligt att ”spela tennis” redan från början och främjar barnets utveckling. Vår målsättning är att skapa ett livslångt intresse för tennisen, och nå maximal utveckling utifrån barnets egna förutsättningar. Vi vill också skapa de bästa förutsättningarna för de som väljer att satsa helhjärtat på sitt tennisspel.

Filmen nedan visar professionella tävlingsspelare och hur barn kan spela i samma tempo när de spelar med anpassad boll och bana.

 

 

Minitennisbollen är en skumgummiboll för de allra yngsta spelarna. Denna boll använder vi i tennislekis och i vår minitennis. Egenskaperna för en minitennisboll är låg fart, väldigt lätt och större än en vanlig boll. Lämplig racketlängd är 23 inch eller 25 inch.

Miditennisbollen är mjukare och 40% lättare än en vanlig tennisboll. Vilket resulterar i att den blir betydligt lättare att hantera och ger en fart på endast 50% av en vanlig tennisboll. Lämpar sig till nybörjare och yngre juniorer för spel på midibana (kort bana 3/4). Lämplig racketlängd är 26 inch.

Maxitennisbollen är mjukare och 20% lättare än en vanlig tennisboll. Vilket resulterar i att bollen blir lättare att hantera och ger en fart på 75% av en vanlig tennisboll. Den här bollen lämpar sig för juniorer och seniorer som kommit en bit i sin utveckling. Bollen spelas på fullstor tennisbana. Lämplig racketlängd är 26 inch eller fulllängdsracket.

RS Tour Edition är en gasboll som används inom träning, seriespel och turneringsspel. En lätt tennisboll som ger kontroll och är skonsam mot kroppen.