Elitserien

Målet att gå till SM-slutspel nåddes i fjol och Lidingö avslutade som silvermedaljörer i Elitserien 2022. Men det stora målet är inte satt med slutdatum förrän 2027. Då fyller klubben 100 år och det vill vi gärna fira med ett SM-guld. I år har klubben även fått äran att anordna slutspelet för både damer och herrar i Elitserien.

Herrarnas hemmamatcher spelas 17 & 18 december och slutspelet är 20-22 december så boka in detta i era kalendrar. Det kommer bli en härlig tennisfest.

ELITSERIETRUPPEN
Vi satsade 2022 på en bred spelartrupp med både rutinerade spelare och juniorer för att ha nytta av både erfarenhet och ungdomlig entusiasm och såklart för att de yngre skulle ta del av den gedigna kunskap som finns i truppen. Flera har ju spelat på college, ITF och ATP.

I slutet av augusti startade träningen tillsammans med samling varje lördag. Vi har haft inkludering, lagsammanhållning, kämpaanda och respekt gentemot varandra som ledord. Det är just processen, vägen mot målet som är så viktig, att man trivs tillsammans och pushar varandra, tänjer lite på gränsen och med tiden kommer då också alltid framgång.

ELITSERIENS GRUPPSPEL
A-laget följde verkligen klubbens värdegrund, vilket inte minst märktes vid laguttagningarna. Killarna stöttade och kämpade för varandra hela tiden oavsett om man fick spela eller inte.
Vi gick obesegrade genom gruppspelet och vann vår grupp och var då klara för slutspel hos Fair Play i Malmö.

TABELL

  1. Lidingö TK        6p
  2. Solna TK          4p
  3. GLTK.               4p
  4. Mälarhöjden.    4p
  5. KLTK                2p

SM-SLUTSPEL
I semifinalen slog vi SALK som på pappret har ett betydligt bättre rankat lag än Lidingö med 3-2 efter först ha vunnit dubbeln och tredjesingeln och sedan det avgörande matchtiebreaket där vi också hade matchboll emot oss.

I finalen mot Solna TK vann vi dubbeln och andra herrsingeln men förlorade de två andra singlarna, så vid ställning 2-2 i matcher spelades den avgörande dubbeln i form av ett matchtiebreak. Vi låg under 1-5,4-8 men kom tillbaks och hade matchboll till SM-guld vid 9-8 innan Solna till slut lyckades vinna med 10-12!

Otroligt spännande och så roligt att så många från klubben runt om i världen följde det live via Aftonbladet och tennis.se trots att det gick samtidigt som VM-finalen i fotboll.

Vi är mycket stolta över lagets insats och de har alla varit vinnare avsett om de vann eller förlorade sista poängen i matchen.

Jobbar man som detta lag har gjort så kommer utveckling och framgång, det är denna kultur vi vill skapa och utveckla för alla juniorer och medlemmar på Lidingö vare sig man spelar lite eller mycket.

Vinnare är man, bara man kämpar och gör sitt bästa hela tiden, oavsett nivå.

Lidingö TK:s elitserietrupp 2022: Fred Simonsson, Johan Beigart, Matteus Fröberg Dahlin, Alexander Hartman, Albert Saar, Claes Lindholm, Eric Ahren Moonga, Jacob Adaktusson, Stefan Borg, David Hedengren, Jakob Amilon, Simon Freund, Johannes Ingildsen och Johan Landsberg (Lagkapten).