Elitserien

Lidingös elitserielag tog sig till final och vann silver för andra året i rad. Vilken fantastisk tennis vi har fått bevittna, vilken lagkänsla och vilka otroliga hjältar dessa spelare är.

Vi vill även passa på att tacka alla som kom och stöttade laget och tack alla som hjälpte till och gjorde detta slutspel till det bästa någonsin i svensk klubbtennis. Ni är alla fantastiska. Nästa år kör vi igen!!!

ELITSERIETRUPPEN
Vi satsade 2023 på en bred spelartrupp med både rutinerade spelare och juniorer för att ha nytta av både erfarenhet och ungdomlig entusiasm och såklart för att de yngre skulle ta del av den gedigna kunskap som finns i truppen. Flera har ju spelat på college, ITF och ATP.

I slutet av augusti startade träningen tillsammans med samling varje lördag. Vi har haft inkludering, lagsammanhållning, kämpaanda och respekt gentemot varandra som ledord. Det är just processen, vägen mot målet som är så viktig, att man trivs tillsammans och pushar varandra, tänjer lite på gränsen och med tiden kommer då också alltid framgång.

ELITSERIENS GRUPPSPEL
A-laget följde verkligen klubbens värdegrund, vilket inte minst märktes vid laguttagningarna. Killarna stöttade och kämpade för varandra hela tiden oavsett om man fick spela eller inte.
Vi gick obesegrade genom gruppspelet och vann vår grupp och var då klara för slutspel hemma på Lidingö.

SM-SLUTSPEL
I semifinalen slog vi SALK med 3-1 efter riktigt spännande matcher.

I finalen mot Fair Play vann vi tredje singeln, men förlorade dubbeln och tyvärr de andra två singlarna efter matchtiebreak i båda.

Vi är mycket stolta över lagets insats och de har alla varit vinnare avsett om de vann eller förlorade sista poängen i matchen.

Jobbar man som detta lag har gjort så kommer utveckling och framgång, det är denna kultur vi vill skapa och utveckla för alla juniorer och medlemmar på Lidingö vare sig man spelar lite eller mycket.

Vinnare är man, bara man kämpar och gör sitt bästa hela tiden, oavsett nivå.

Lidingö TK:s elitserietrupp 2023: Eric Moonga, Fred Simonsson, Jakob Amilon, Johan Landsberg (Lagkapten), Stefan Borg, Morgan Mays, Simon Freund,  Johannes Ingildsen, Gustav Hansson och William Kållberg (de två sistnämnda ej med på bild).