Elitserien

Målet att gå till slutspel nåddes i år och Lidingö TK avslutar som silvermedaljörer i Elitserien 2022. Men det stora målet är inte satt med slutdatum förrän 2027. Då fyller klubben 100 år och det vill vi gärna fira med ett SM-guld.

Om elitserietruppen:

Vi har en dansk spelare i Johannes Ingildsen som tillsammans med Simon Freund är våra stora ankare som båda är rankade bland de 500 bästa i världen. Sedan har vi ett gäng äldre spelare som Adaktusson, Borg, Hartman och Lindholm med enorm rutin och många år tillsammans på tennisarenor runt om i världen.

Vi har även spelare som Simonsson, Moonga och Amilon som avslutat sina satsningar, men som håller mycket hög nivå och skulle fortfarande kunna vara proffs. Sedan har vi några juniorer med Albert Saar i spetsen som är rankad 200 bästa i världen som junior och kommer spela Grand Slam-turneringar 2023.

Matteus Fröberg Dahlin och Albert Saar har för övrigt gått hela stegen i klubben från minitennis när de var små till klubbens A-lag, vilket är otroligt kul att kunna nämna.

Herrarnas elitserielag ska ge mycket till övriga medlemmar också. Klubben har sedan tidigare starka veteranlag, så stegen i klubbens struktur ska så småningom kunna gå hela vägen upp från tennislekis till minitennis, sen genom våra serielag som börjar vid 8 års ålder, genom hela juniortiden upp till B-lag och A-lag och sedan veteranlag upp till 75 år och äldre.

Let’s go Islanders!

Lidingö TK:s elitserietrupp 2022: Fred Simonsson, Johan Beigart, Matteus Fröberg Dahlin, Alexander Hartman, Albert Saar, Claes Lindholm, Eric Ahren Moonga, Jacob Adaktusson, Stefan Borg, David Hedengren, Jakob Amilon, Simon Freund, Johannes Ingildsen och Johan Landsberg (Lagkapten).