MATCHSPEL FÖR JUNIORER

Nästan varje fredags- och lördagskväll har vi på Lidingö Tennisklubb organiserat matchspel för våra juniorer. Detta matchspel är till för våra juniorer 7-18 år som är medlemmar i klubben. Vi som klubb är mycket stolta att kunna erbjuda detta till våra juniorer.

För endast 800kr/termin (för de som tränar i LKTs juniorverksamhet) och 1200kr/termin (för de som ej spelar i LTKs juniorverksamhet) får de chansen till matchträning, träffa kompisar på klubben, spela mer tennis och ha riktigt roligt med eget ansvar. Efteråt bjuder vi på något gott i caféet.

Fakturering sker i slutet av varje termin för detta matchspel. Höstens matchspel faktureras i slutet av december, vårens matchspel faktureras i slutet av juni.

Varje spelare bestämmer själv vilka datum de vill anmäla sig till och hur många gånger under terminen de vill spela för de 800 kr eller 1200 kr som fredags & lördagsspelet kostar.

Se vår film nedan där Josefine Härdelin och Albert Saar berättar om varför Fredags- & Lördagsspelet var så bra för deras tennisutveckling.

Matchernas längd är 1h och startar antingen (på fredagar kl 19, 20 eller kl 21), (på lördagar kl 18, 19 eller kl 20).  Vi spelar alla matcher på LTK  och du paras ihop med en motståndare som passar din spelnivå.

Fredagar har vi en gräns på 70 deltagare, generellt är det fullt varje fredag. på lördagar har vi gräns på 40-50 deltagare och även här är det oftast fullt i antalet deltagare varje lördag.

2 veckor i förväg kan man anmäla sig. Sista anmälningstiden är kl 23:59 dagen innan matchspel.

Du hittar spelschemat för fredagarna och lördagarna på schemat nedan.

Schemat publiceras runt lunchtid på fredagar för fredagsmatcherna och lunchtid på lördagar för lördagsmatcherna.

Vi har matcher för alla nivåer – Minitennis (skumboll), Miditennis (orange boll), Maxitennis (grön boll) och gasboll. Minitennisen leds av ledare på plats som hjälper de yngre barnen. Övriga spelare skall klara sig själva under sina matcher, hålla kolla på räkningen, kunna döma korrekt och sedan skriva upp resultatet på resultatlistan. Här får juniorerna alltså bra träning att ta eget ansvar och lära sig hur det är att spela tennismatcher.

Det som krävs är att du kan räkna och vet tennisens regler. Bollar tar man med själv. Generellt spelar man sina matcher med de bollar man tränar sina träningar på klubben med. På spelschemat står det även vilken boll som rekommenderas att spela matchen med. Bollarna och all annan tennisutrustning finns i vår fina tennishop.

Frågor angående Fredagsspelet mailas till henrik.lindkvist@lidingotk.se

 

REGLER:

Inbollning där ni värmer upp era slag, forehand, backhand, volley, smash och serve, gör ni de första 5-10 minuterna precis som proffsen på tv. Sedan lottar ni om serven och sätter igång matchen. Matcherna spelas uppdelat i 2 set där man spelar först till 6:a game (Matchen börjar med 2-2 i game. Har spelarna spelat klart 2 set och det finns tid kvar så spelar man ett nytt set så långt man hinner innan timmen är slut.  Endast de 2 första seten räknas till poängligan. Efter spelad match skriver man upp resultatet på spelschemat som sitter på väggen vid trappan ner till de gamla omklädningsrummen.

Regler för Fredags- & Lördagsspelet hittar du här.

 

PRISUTDELNING EFTER VARJE TERMIN:

Vid varje terminsslut delas det ut priser till de som varit med minst sju gånger, samt de som vunnit mest och spelat mest bland både tjejer och killar.

Här kan du läsa mer om hur priserna delas ut för Rankingstegen, Poängligan och Närvaroligan.

 

HUR MAN ANMÄLER SIG:

Anmälan sker senast torsdagen innan varje speltillfälle via MATCHi.

OBS! Ni laddar först ner MATCHi-appen om ni inte redan har den.

Länk till MATCHi i AppStore

Länk till MATCHi på Google Play

Barnet måste ha ett eget MATCHi-konto som ni sen kan logga in på och därmed anmäla ert barn. Barnet behöver alltså ingen egen mobil, det är bara kontot som behöver vara barnets eget. För att få ett konto behöver barnet en egen emailadress. En kostnadsfri gmailadress funkar fint.

När barnet har sitt MATCHi-konto mailar ni in barnets mailadress till sportkontoret@lidingotk.se så att vi kan synka detta med barnets medlemskap.

Vi förstår att detta kan kännas lite jobbigt, men det går ganska fort att fixa och när det är klart så är det smidigt att anmäla ert barn från fredag till fredag.

 

SPELSCHEMA:

Spelschemat hittar du på länk nedan och på anslag i hallen senast fredag lunchtid.

De flesta helger under hösten är det matcher både på fredagarna och lördagarna. Titta efter vilka datum i Matchi.

Prisutdelning för vårterminen 2024 sker fredag 31/5 kl 18:00. Ingen anmälan behövs. Fritt eget spontan spel sker sedan mellan kl 19-21 på alla banor.

Priser delas ut till alla minitennisspelare som varit med under våren 2024 i minitennismatcherna på fredagar kl 19-20. Närvaroligan får de priser som varit med 7, 9 eller 11 gånger under terminen. De 3 bästa tjejerna och 3 bästa killarna som varit med minsta 7 gånger under terminen får pokaler och annat för poängligan och rankingstegen. Varmt välkomna!

Minitennis spelas endast på fredagarna kl 19.00-20.00.

Då trycket och intresset är väldigt stort för fredagsspelet samt att vi inte kommer kunna ha lördagsspel varje helg så behåller vi speltiderna på fredagskvällarna till kl 22 så att alla får plats. För att vi skall få plats på bästa möjliga sätt får vissa spela dubbel och tidsmässigt får de yngsta spela tidigast på kvällen.

Titta gärna extra på vilken bana ni spelar på, detta då vi bytt runt lite med vilka banor vi använder till Fredags- & Lördagsspelet.

LYCKA TILL