Nästan varje fredagskväll har vi på Lidingö Tennisklubb organiserat matchspel för alla våra juniorer. Vi har haft en paus under våren, men nu startar vi om Fredagsspelet och gör en del förbättringar. Alla juniorer, 7-18 år, som är medlemmar i klubben får vara med. Klockan 19-21 på fredagar pågår matchspelet. (Matcherna varar 1h). Vi spelar alla matcher på LTK i dagsläget. Det kan vara allt från 10-30 juniorer som spelar på en och samma kväll.

Vi som klubb är mycket stolta att kunna erbjuda detta till våra juniorer. För endast 400kr/termin får de chansen till matchträning, träffa kompisar på klubben, spela mer tennis och ha riktigt roligt med eget ansvar. Och efteråt bjuder vi på något gott i caféet.

Vi har matcher för alla nivåer – Minitennis (skumboll), Miditennis (orange boll), Maxitennis (grön boll) och gasboll. Minitennisen leds av ledare på plats som hjälper de yngre barnen. Övriga spelare skall klara sig själva under sina matcher, hålla kolla på räkningen, kunna döma korrekt och sedan skriva upp resultatet på resultatlistan. Här får juniorerna alltså bra träning att ta eget ansvar och lära sig hur det är att spela tennismatcher.

Det som krävs är att du kan räkna och vet tennisens regler. Bollar tar man med själv. Generellt spelar man sina matcher med de bollar man tränar sina träningar på klubben med. På spelschemat står det även vilken boll som rekommenderas att spela matchen med. Bollarna och all annan tennisutrustning finns i vår fina tennishop.

Vid varje terminsslut delas det ut priser till de som varit med, de som vunnit mest och spelat mest bland både tjejer och killar.

Inbollning där ni värmer upp era slag, forehand, backhand, volley, smash och serve, gör ni de första 5-10 minuterna precis som proffsen på tv. Sedan lottar ni om serven och sätter igång matchen. Matcherna spelas uppdelat i 2 set där man spelar först till 4:a game. Efter spelad match skriver man upp resultatet på spelschemat som sitter på väggen vid trappan ner till de gamla omklädningsrummen.

Priset är 400kr/termin.

Anmälan sker senast torsdagen innan varje speltillfälle via webbokningen. Spelschemat, som görs av Henrik Lindkvist, hittar du på länken nedan och på anslag i hallen senast fredag förmiddag. Du paras ihop med en motståndare som passar din spelnivå.

Frågor angående Fredagsspelet mailas till henrik.lindkvist@lidingotk.se

Regler för Fredagsspel hittar du här.

Klicka här för att se spelaschemat för V.42 2020