Nästan varje fredagskväll har vi på Lidingö Tennisklubb organiserat matchspel för våra juniorer. Fredagsspelet är till för våra juniorer 7-18 år som är medlemmar i klubben. Vi som klubb är mycket stolta att kunna erbjuda detta till våra juniorer.
För endast 400kr/termin får de chansen till matchträning, träffa kompisar på klubben, spela mer tennis och ha riktigt roligt med eget ansvar. Efteråt bjuder vi på något gott i caféet.

Se vår film nedan där Josefine Härdelin och Albert Saar berättar om varför Fredagsspelet var så bra för deras tennisutveckling.

Matchernas längd är 1h och startar antingen kl 19, 20 eller kl 21.  Vi spelar alla matcher på LTK i dagsläget och du paras ihop med en motståndare som passar din spelnivå. Det kan vara allt från 10-30 juniorer som spelar på en och samma kväll.

Du hittar din matchtid på schemat nedan som publiceras på fredagsförmiddagarna.

Vi har matcher för alla nivåer – Minitennis (skumboll), Miditennis (orange boll), Maxitennis (grön boll) och gasboll. Minitennisen leds av ledare på plats som hjälper de yngre barnen. Övriga spelare skall klara sig själva under sina matcher, hålla kolla på räkningen, kunna döma korrekt och sedan skriva upp resultatet på resultatlistan. Här får juniorerna alltså bra träning att ta eget ansvar och lära sig hur det är att spela tennismatcher.

Det som krävs är att du kan räkna och vet tennisens regler. Bollar tar man med själv. Generellt spelar man sina matcher med de bollar man tränar sina träningar på klubben med. På spelschemat står det även vilken boll som rekommenderas att spela matchen med. Bollarna och all annan tennisutrustning finns i vår fina tennishop.

Frågor angående Fredagsspelet mailas till henrik.lindkvist@lidingotk.se

 

REGLER:

Inbollning där ni värmer upp era slag, forehand, backhand, volley, smash och serve, gör ni de första 5-10 minuterna precis som proffsen på tv. Sedan lottar ni om serven och sätter igång matchen. Matcherna spelas uppdelat i 2 set där man spelar först till 4:a game. Efter spelad match skriver man upp resultatet på spelschemat som sitter på väggen vid trappan ner till de gamla omklädningsrummen.

Regler för Fredagsspelet hittar du här.

 

PRISUTDELNING EFTER VARJE TERMIN:

Vid varje terminsslut delas det ut priser till de som varit med minst sju gånger, samt de som vunnit mest och spelat mest bland både tjejer och killar.

Här kan du läsa mer om hur priserna delas ut för Rankingstegen, Poängligan och Närvaroligan.

 

HUR MAN ANMÄLER SIG TILL FREDAGSSPELET:

Anmälan sker senast torsdagen innan varje speltillfälle via MATCHi.

OBS! Ni laddar först ner MATCHi-appen om ni inte redan har den.

Länk till MATCHi i AppStore

Länk till MATCHi på Google Play

Barnet måste ha ett eget MATCHi-konto som ni sen kan logga in på och därmed anmäla ert barn. Barnet behöver alltså ingen egen mobil, det är bara kontot som behöver vara barnets eget. För att få ett konto behöver barnet en egen emailadress. En kostnadsfri gmailadress funkar fint.

När barnet har sitt MATCHi-konto mailar ni in barnets mailadress till sportkontoret@lidingotk.se så att vi kan synka detta med barnets medlemskap.

Vi förstår att detta kan kännas lite jobbigt, men det går ganska fort att fixa och när det är klart så är det smidigt att anmäla ert barn från fredag till fredag.

AVSLUTNING & PRISUTDELNING:

Nu är det endast två gånger kvar på Fredagsspelet, 20 maj och 27 maj.

Nästa fredag 27/5 är ju Kristihimmelfärdshelgen och då kör vi Fredagsspel kl 15-18.

Vi kommer ha avslutning med prisutdelning fredagen därpå den 3 juni kl 19.10 för alla som deltagit minst sju gånger i Fredagsspelet och för alla som varit med på minitennisen.

Välkomna då!

 

SPELSCHEMA:

Spelschemat hittar du på länken nedan och på anslag i hallen senast fredag lunchtid.

Klicka här för att se spelschemat för V.21

Tyvärr ingen minitennis för dagens fredagsspel.

Fredag den 27/5 kommer fredagsspelet ske mellan kl 15:00-18:00. Detta blir sista fredagsspelet för terminen. Anmälan gör ni som vanligt.

Fredag den 3/6 sker prisutdelning kl 19:10. Efter prisutdelning så finns möjlighet till eget spontanspel.