Fredagsspel

Nästan varje fredagskväll har vi på Lidingö Tennisklubb organiserat matchspel för våra juniorer. Fredagsspelet är till för våra juniorer 7-18 år som är medlemmar i klubben. Vi som klubb är mycket stolta att kunna erbjuda detta till våra juniorer. För endast 400kr/termin får de chansen till matchträning, träffa kompisar på klubben, spela mer tennis och ha riktigt roligt med eget ansvar. Och efteråt bjuder vi på något gott i caféet. Läs mer om Fredagsspelet här.

Trivselkvällar

1 till 2 gånger per termin anordnar vi trivselkvällar med såsom våra populära tjejkvällar, mm. Alla deltagarna bjuds på pizza, korv med bröd eller liknande.

Klubbmatcher

Utbyten med andra klubbar i form av lagmatcher singel och dubbel. I första hand för våra turneringsspelare och tävlingsgruppen.

Seriespel

Här kan du läsa mer om klubbens seriespel.

Om du vill följa våra lag kan du göra på Tävling Online.

INTERNA TURNERINGAR:

Björnes cup

För att så många som möjligt ska vilja vara med och lära sig spela matcher, så har vi nu startat Björnes cup. Detta är en intern turnering där man får spela och lära känna sina klubbkamrater samtidigt. Vår maskot Björne kommer och hälsar på och barnen får något gott från caféet.

Vi har 3 nivåer av Björnes cup:

  • Björnes cup MINI  – spelas på minitennisbana med skumgummiboll, för barn från 6 års ålder och uppåt.
  • Björnes cup MIDI   spelas på miditennisbana med orange boll, för barn 7-9 år.
  • Björnes cup MAXI  – spelas på maxitennisbana med grön boll, för barn 9-12 år.

Klubbmästerskap

Klubbturnering i cupform för alla medlemmar som arrangeras i mars/april månad. Tävlingen är till för alla i klubben, orutinerad som van turneringsspelare samt oavsett ålder. Turneringen erbjuder många olika klasser: Singel, dubbel och mixed (max tre klasser per deltagare) och spelas under en vecka.

Läs mer om KM här.

 

JUNIORTURNERING (även öppen för andra Stockholmsklubbar):

För barn som vill börja tävla är det bra att börja i någon av SO Tourens tävlingar.

SO Mini Tour

Tävling i samarbete med Tennis Stockholm för 6-8 åringar på minitennisbana med röd (mini)tennisboll i form av poolspel och priser till alla deltagarna.

SO Midi Tour

Tävling i samarbete med Tennis Stockholm för 7-9 åringar på miditennisbana med orange (midi)tennisboll i form av poolspel och priser till alla deltagarna.

SO Maxi Tour

Tävling i samarbete med Tennis Stockholm för 9-12 åringar på vanlig bana med gröna (maxi)tennisbollar i form av poolspel och priser till alla deltagare.

 

Hitta tävlingar

För att söka tävlingar finns Svenska Tennisförbundets Tävling Online, http://svtf.tournamentsoftware.com. Här kan man söka tävlingar allt efter åldersklass, region, tidsperiod, kön och singel- eller dubbelspel. På http://www.tennis.se kan man också finna aktuell Sverigeranking för licensierade spelare och annan matnyttig information.

 

Tävling online – anmälan till tävling

Som ett första steg för att börja tävla ska spelare göra en registrering hos tennisförbundet. Spelare erhåller då omgående sitt licensnummer. Därefter kan tävlingsanmälningar göras online. Anmälningsavgifter för de allra flesta tävlingarna kan betalas online, både genom kortbetalningar och direktöverföringar från bank. Obetalda licensavgifter kan betalas online.
Klicka här för att komma till registreringen.

Licensen är utan kostnad för spelare upp till 12 år. Licensen är även utan kostnad för spelare som endast vill spela motionstävlingar. Samtliga utländska spelare som vill anmäla sig i svenska tävlingar skall registrera sig och anmäla sig online. Licensen är utan kostnad så länge utländsk spelare inte spelar för en svensk tennisklubb.

Licensavgiften för spelare 13–18 år är 300 kronor samt för spelare 19 år och äldre 450 kronor. Licensen innefattar en försäkring som gäller i samband med spelares träning och tävling.

Så här gör du för att anmäla dig till en tävling:

1.    Klicka här för att registrera dig
2.    Fyll i formuläret
3.    Bekräfta din registrering via länk som du får via e-mail
4.    Logga in
5.    Om det krävs – betala licensavgift
6.    Anmäl dig online

Har du frågor kring licenser och online-anmälningar kan du läsa mer här. Du kan även kontakta Svenska Tennisförbundet, tavling@tennis.se, 010-444 04 10.