Välkommen till höstterminen 2020

18 augusti 2020
Hej LTK-medlem! Välkommen tillbaka till en ny termin hos oss på Lidingö Tennisklubb. Onsdagen den 19 aug drar höstterminen 2020 igång. Vi hoppas att alla har haft en skön sommar trots Covid 19 och att ni fått både sol, bad och förhoppningsvis en hel del tennis.

KLUBBCHEF

Jag vill passa på att presentera mig själv. Jag, PG Jönsson, är tillförordnad klubbchef för att ge styrelsen mer tid att hitta rätt klubbchef. Jag har suttit flera år i LTK’s styrelse och har en bakgrund som bl.a klubbchef på Sveriges ledande klubb i badminton, Uppsala Badmintonklubb, med ca 4 000 medlemmar. Jag har också drivit både internationella och nationella tävlingar i såväl Sverige som utomlands.

Jag är född och uppvuxen i Göteborg, men Stockholmare i snart 25 år. Min idrottsliga bakgrund är från en annan racketsport, badminton, där jag spelade på högsta internationella nivå i 17 år. I tennis är det inte lika tätt med framgångar, men jag spelar i LTK’s veteranlag. Riktigt kul och ett bra gäng. Men nog om mig nu…

COVID-19

Precis som i våras gäller restriktioner på hur vi vistas i hallen. Endast de som spelar ska vistas i hallen. Som förälder (1 pers) till våra yngsta, gäller att man får följa med sitt barn in och se till att de kommer till rätta, men därefter vänta utanför hallen. Begränsat antal platser finns i caféet, men trappan är stor.

TÄVLINGAR

Det har varit en hel del framgångar för klubben i sommar. Våra veteraner kammade hem många medaljer i Veteran SM i Båstad, extra roligt för Sara Schinzel, Anna-Carin Månsson (2 st), Lotta Holm-Keller och Ted Mellin som knep guld. Så många som 20 av våra medlemmar deltog, vilket känns fantastiskt kul. Det är även roligt att så många av våra juniorer har tävlat flitigt och gjort fina resultat under sommaren, både i Sverige och utomlands.

HÄNDELSER ATT SE FRAMEMOT UNDER HÖSTEN

Vi har mycket att se fram emot i höst, inte minst vårt klubbmästerskap som går av stapeln 16-27 sept dock med lite restriktioner. Mer info om klubbmästerskapet kommer mailas ut inom kort.

Våra olika lag kör också igång sina träningar nu och matcher inom kort, allt från Rookie till Veteraner. Våra elitlag, Damer spelar div 1 och Herrar för första gången i Elitserien, självklart blir detta extra spännande att följa. Läs och hör mer om våra elitspelare på Instagram och hemsidan.

  • SO Tour Midi turnering 6 sept
  • SO Tour Maxi turnering 12 sept
  • Klubbmästerskapet 16-27 sept
  • Lidingöspelen 20-29 nov
  • Elitserien och Div 1 i nov

PERSONAL

Vi hälsar Leo Öberg välkommen som ny ansvarig för vår tävlingsgrupp. Leo är stockholmare men har de senaste tio åren arbetat med tennis i Småland, framförallt Bankeryd med mycket fina framgångar, och med Tennis Syd. Spännande!

Mycket av den enastående utveckling som klubben har haft det senaste decenniet är tack vare Peter Hjort, hans engagemang, framåtanda och vänliga inställning. Peter har ju nu valt att byta omgivning och bli klubbchef på Djursholm så jag vill rikta ett stort tack till Peter och önska honom lycka till med sitt nya uppdrag.

En annan person som också har varit mycket värdefull för vår utveckling och framförallt för våra yngsta medlemmar är Konrad Lenik, vår tennislekis och minitennisansvarige. Konrad kommer nu att studera på KTH. Stort lycka till Konrad! Konrads ansvar kommer nu att tas över av vår egen Victor Hägglund.

Vår fina nya del av hallen är näst intill klar. Shopen har i dagarna fått sin nya inredning och fyllts på med kläder och utrustning, så ta gärna ett titt om ni behöver uppdatera er inför terminen. I caféet har Cattis bullat upp med nyttiga alternativ så passa på och ta en fika på vår trappa. Ni föräldrar kan som vanligt ladda ert barns melliskonto.

Vi ser fram emot en ny termin tillsammans med er. Återigen, varmt välkomna!

 

Med vänlig hälsning

PG Jönsson, tf klubbchef