Status för byggprojektet

11 september 2017

Vi hoppas att sommaren varit bra och att ni alla haft en skön semester med mycket tennis.

Ni undrar säkert vad statusen är beträffande utbyggnaden av hallen, och den får ni här:

Efter att ha fått bygglov och budget klart har styrelsen under våren arbetat med att hitta en byggfirma som kan hantera hela utbyggnadsprojektet i enlighet med den kalkyl som Sigma hjälpt oss att ta fram.

Tyvärr visade det sig att verkligheten är tuffare än vad Sigmas kalkyler visade, på grund av en överhettad byggmarknad. Av de 7 anbud vi fick in var det bara ett som matchade vår budget på 24 miljoner, nästföljande låg på 30 miljoner. Efter noggranna och djupgående analyser och diskussioner med anbudsgivaren stod det tyvärr klart att det var alldels för osäkert ekonomiskt för klubben att anlita den firman.

Som läget är just nu saknar vi således 6 miljoner kronor för att kunna bygga ut.

Ger vi upp? Absolut inte! Vi vill fortfarande tro att vi kan få ihop de pengar vi behöver för att kunna få en större och bättre tennishall, det kommer bara ta lite längre tid än vad vi tänkt oss.

Så, vad händer framåt undrar ni?  Styrelsen kommer under hösten att arbeta intensivt med att hitta donatorer/sponsorer som vill hjälpa oss att förverkliga bygget. Vi har en sponsorgrupp som har många ideér och uppslag som de arbetar med just nu.

Samtidigt tror och hoppas vi att det finns en kraft och vilja hos alla våra medlemmar att bidra till att vi skall få ihop de saknade pengarna. Därför har vi nu öppnat ett donationskonto där alla de som vill kan skänka ett bidrag, anonymt eller inte. Alla bidrag kommer att uppmärksammas.

Alla frågor ni har runt donationer besvaras av vår sportchef Peter Hjort.

SEB konto: 5372 10 56531

BG 746-5917

Swish 123 370 4988

Gällande potentiella hallsponsorer så tveka inte att höra av er till vår sponsorgrupp. Kontaktperson är Jonas Bergh, jonas_bergh@hotmail.com, alt. 0706-793400.

 

Tillsammans ska vi se till att fixa det här!

 

Styrelsen för Lidingö Tennisklubb