Nedräkningen har börjat inför Elitserien

17 november 2023

SAVE THE DATE – Elitserien närmar sig, det är snart bara en månad kvar till gruppspelet startar. Finalspelet spelas som bekant på Lidingö Tennisklubb i år. Herrarnas hemmamatcher spelas 17-18 december och slutspelet spelas 20-22 december. Då är ni hjärtligt välkomna till klubben för årets mest spännande event.

2020 debuterade Lidingö TK i elitserien. 2022 spelade klubben sin första SM-final någonsin. För att rekapitulera lite – från det som hände under slutspelet i Malmö för ett år sedan – så tog Lidingö TK ledningen med 2-0 i semifinalen mot Salk, som dock kvitterade till 2-2 i matcher. Finalplatsen skulle avgöras i matchtiebreak i en avgörande dubbel där Jakob Amilon och Fred Simonsson vann med 12–10 efter att ha räddat matchboll mot Mirza Basic och Nikola Slavic.
Även i finalen mot Solna TK var ställningen 2–2 efter ”full tid” och ett avgörande matchtiebreak i dubbel tog vid. Solnas Antoine Escoffier och Karl Friberg gick fram till 8–4 mot Simon Freund och Johannes Ingildsen. Men Lidingöduon jagade ikapp – och förbi. Båda lagen missade varsin matchboll innan Solna till slut kunde säkra segern med 12–10.

Simon Freund, Eric Ahrén Moonga och övriga i Lidingö TK hoppas på mycket jubel även i år. Foto: Johan Lilja

Flera av lagen i årets elitserie tippar att Lidingö TK åter ta sig till final och skulle det ske blir det i så fall på hemmaplan då finalspelet på dam- och herrsidan spelas på Lidingö 20-22 december. Coach Johan Landsberg har en rutinerad trupp till förfogande. Här finns sedan tidigare Simon Freund, Fred Simonsson, Eric Moonga, Jakob Amilon och Johannes Ingildsen och numera också Gustav Hansson, amerikanen Morgan Mays och William Kållberg. Däremot har Albert Saar lämnat för KLTK.

När det kommer till förväntningar säger Johan Landsberg:
– SM-guld! För att det ska lyckas blir lagsammanhållningen viktig där alla ledare, spelare hjälper, stöttar och kämpar för laget.

Läs hela artikeln på tennis.se

Läs Fred Simonssons tankar inför elitserien i den här artikeln.