Lidingö Tennisklubb blir spelplats för finalspelet av Elitserien 2023

20 september 2023

Nu står det klart att Lidingö Tennisklubb kommer att stå som värd och medarrangör ihop med Svenska Tennisförbundet för finalspelet av Elitserien 2023. Den 20-22 december avgörs kampen om SM-gulden med semifinaler och finaler för både damer och herrar.

Efter förra årets lyckade satsning där hela tävlingsformatet för Svenska Tennisligans högsta serie ändrades, spelades ett gemensamt slutspel för både damer och herrar på en och samma spelplats. Efter jämna och spännande matcher i både gruppspelet och slutspelet under förra året fortsätter nu satsningen. Som förra året delas tio klubblag på dam- respektive herrsidan upp i två grupper där de i hemma och bortamatcher gör upp om de fyra slutspelsplatserna. Varje lagmatch avgörs i tre singlar och en dubbel. Varje lagmatch spelas på två banor vilket möjliggör ett bättre arrangemang samtidigt som åskådarnas upplevelser förstärks. Livestreaming och livescore från samtliga matcher gör det möjligt att enkelt följa alla matcher oberoende spelplats. Under finalspelet planeras även en större och direktsänd TV-produktion med intervjuer, inslag och kommentering.

”Vi ser fram emot att tillsammans med Svenska Tennisförbundet arrangera finalspelet och välkomna den svenska eliten på både dam- och herrsidan till Lidingö. Vi hoppas förstås att vi som klubb når slutspelet men finaldagarna kommer hur som helst att bli en höjdpunkt för både klubben och våra medlemmar, inte minst för de som spelar i vår barn- och ungdomsverksamhet som nu får chansen att se topptennis på riktigt nära håll. Vi bygger läktare och planerar för flera olika sidoarrangemang och kommer att använda tillfället för att på bästa sätt marknadsföra både sporten i sig och klubbens verksamhet” säger PG Jönsson, klubbchef Lidingö Tennisklubb.

Läs mer på tennis.se