Bakgrund Jag är född och uppvuxen på Lidingö. Som 7-åring började jag spela tennis på Tennisstadionklubben Malmen. Jag stannade på TSK i 12 år och bytte sedan till Kungliga Tennisklubben där jag fortsatte spela fram tills jag avslutade min professionella karriär 2017.

När jag gick ut högstadiet bestämde jag mig för att satsa mer på min tennis och jag flyttade till Uppsala för att kombinera gymnasiestudier med tennisspelare på ett elitidrottsgymnasium. Efter ett år där flyttade jag hem till Lidingö och fortsatte mina studier på distans samtidigt som jag fokuserade på att utveckla min tennis ännu mer.

Efter gymnasiet bestämde jag mig för att satsa på att bli professionell tennisspelare och jag reste världen runt och tävlade i 12 år innan jag valde att avsluta karriären. Jag åkte sedan till Kanada tillsammans med fru för att besöka hennes föräldrar som bor i Toronto. Under några månaders tid utbildade jag mig till ”Tennis Instructor” med Tennis Canada och jobbade med ungdomar på bland annat Ontario Racquet Club, som är en av de av de största och mest prestigefyllda klubbarna i Kanada. Min uppgift var att  ansvara för de äldsta juniorernas dagliga träning inför det kanadensiska mästerskapet med målet att spela till sig ett stipendium för att studera på universitet.

När jag kom hem till Sverige igen sökte jag till Fysioterapiprogrammet på Karolinska Institutet och kom in. Efter 3 år tog jag examen och fortsatte sedan studera mot en mastersexamen innan jag bestämde mig för att börja jobba. Jag jobbade sedan i 1,5 år som fysioterapeut på SATS där jag hjälpt människor med smärta i muskler och leder. Men suget efter att stå på tennisbanan igen har successivt ökat och när jag fick förfrågan om att jobba som tennistränare och fystränare på Lidingö Tennisklubb så kände jag att det var helt rätt att nu börja jobba med tennis igen.

 

Hur länge har du jobbat med tennis?

Jag har sysslat med tennis under i stort sett hela mitt liv. Innan jag började på Lidingö Tennisklubb har jag även jobbat som tränare i Kanada.

Vad är det bästa med att jobba på LTK?

Att träffa alla medlemmar, tränare och personal, och tillsammans med dem, jobba för att få Lidingö Tennisklubb att bli ännu bättre. Klubben har många medlemmar vilket ger stora möjligheter till att testa nya idéer och koncept för att få klubben att växa och medlemmarna att utveckla sin tennis. Jag hoppas att vi tillsammans kan skapa Sveriges bästa tennisklubb.

Fritidsintressen Jag tycker om att spendera tid med familj och vänner. Jag gillar också att gå till gymmet och då framförallt träning med skivstång. Jag har ett stort intresse för matlagning och tycker om att prova nya rätter och drycker. Jag gillar också att läsa böcker samt att titta på sport, film och TV-serier.

Favoriträtt Jag har svårt att välja endast en favoriträtt. Jag tycker allt från sushi och indiska maträtter till Texas barbecue och napolitansk pizza.

Favoritfilm När det gäller filmer tycker jag att ”Nyckeln till frihet” och ”Fight Club” är två bra filmer. TV-serier jag tycker om är ”Generation Kill”, ”Dark” och ”Rick & Morty”

Favorit-tennisspelare När jag började spela tennis som 7-åring var min favorit-spelare och idol Andre Agassi. När jag sedan blev lite äldre började jag se upp till Pete Sampras och sedan Roger Federer.

Ge ett råd till andra tennisspelare För att utveckla din tennis så se till så att du alltid har något du tränar på varje gång du står på banan. Se till att du alltid har ett syfte med dina slag — om det så är att slå en approach för att komma fram på nät eller ett högt defensivt slag för att få tid att komma i position igen.

Kuriosa Medlem i en boklubb som läser klassisk litteratur och träffas digital för att diskutera böcker en gång i månaden. Tävlar i padel och är rankad som en av Sveriges 200 bästa spelare.

Meriter

 • Tidigare varit rankad som Sveriges bästa tennisspelare
 • Tidigare varit rankad på plats 350 i världen i singel
 • Representerat Sverige i Davis Cup
 • Spelat Stockholm Open och Swedish Open
 • Slagit före detta världsfyran Gael Monfils
 • Som senior vunnit 7 internationella singeltitlar och 11 internationella dubbeltitlar
 • Som junior vunnit 2 internationella singeltitlar och 1 internationell dubbeltitel
 • Vunnit Båstadstennisens 18-årsklass i singel och dubbel
 • SM-guld i dubbel som 18-åring
 • Guld i lag-SM
 • Representerat Sverige i individuella- samt lag-EM för 18-åringar

 

Annan yrkesbakgrund

 • Legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast med examen från Karolinska Institutet
 • Påbörjad mastersexamen inom idrottsmedicin, fysisk aktivitet och hälsa
 • Vidareutbildad på Karolinska Institutet inom multimodal smärtrehabilitering
 • Vidareutbildad inom axelrehabilitering, fotledsskador, bäckensmärta och rehabilitering och styrketräning med skivstång efter operationer
 • Tutor på anatomiutbildningen på Karolinska Institutet
 • Jobbat som fysioterapeut på SATS i 1,5 år
 • Tidigare drivit eget företag inom IT-branschen i 7 år