Bakgrund: Uppvuxen i Västerhaninge där jag började med tennis som 10-åring i Västerhaninge TK. Från tolv års ålder spelade jag för KLTK och tävlade flitigt i ca fem år och låg runt tionde plats i Stockholm i min åldersklass som 15-åring. Började jobba som tränare på timbasis i moderklubben Västerhaninge TK från ca 16 års ålder. Efter gymnasiet blev det jobb som gymnasieingenjör och sedan naturvetenskapliga studier i matematik, fysik och meteorologi. Höll igång tennisen efter gymnasiet med diverse tränaruppdrag och kom fram till att ge tränarjobbet en chans på heltid.

Hur länge har du jobbat som tränare?

Från 28 års ålder har jag haft tränarjobb på heltid, i Tyskland ett halvår och sedan på KLTK i femton år innan jag hamnade här på Lidingö Tennisklubb 2007. 

Vad är det bästa med att jobba på LTK?

Att träffa alla entusiastiska människor som älskar sin tennis vare sig det är vuxna nybörjare eller elitsatsande juniorer. Kul att få jobba med en mix av vuxna och barn där tennisglädjen är stor. Trevlig kollegor med vilka man kan dela sina tankar om både tennis och annat gör också att trivselfaktorn är stor. LTK är en väldigt dynamisk plats där miljön bidrar till mycket energi.

Fritidsintressen: Gitarrspel, lyssna på musik, spendera tid med familjen (fru och två vuxna döttrar dryga 20 år samt yorkshireterriern Sushi ) och att vara på landstället och fiska mm.

Favoriträtt: Rimmad lax med dillstuvad potatis eller rimmad oxbringa med rotmos.

Favoritfilm: Love actually

Favorittennisspelare: John McEnroe som hade/har en enastående bollbehandling och känsla. En typ av spelare och teknik som inte existerar idag. Däremot var jag inte så förtjust i hans beteende på banan även om det förstås bidrog till ytterligare intresse för hans matcher.

Tips till andra tennisspelare: Låt om möjligt bli att stressa på banan när ni spelar. Glöm inte att andas, annars hittar man inte rytmen i spelet som är A och O.

Kuriosa: Flyttar från ön till Järfälla efter 16 år som Lidingöbo vilket nästan alla mina elever vet. Undrar hur det ska gå att pendla till jobbet och bo i eget hus efter alla år på Lidingö i lägenhet med bekvämt avstånd till klubben.