Bakgrund: Jag är född och uppvuxen i Täby, min modersklubb är Ellagårds TK, innan jag som 13 åring bytte till Näsbyparks TK. Som junior var mina bästa resultat final i JSM som 16 och 18 åring och var rankad bland de 100 bästa juniorerna i världen.

Efter juniortiden åkte jag till USA där jag fick ett fullt scholarship till University of Mississippi tack vare min tennis och graduerade med en BBA examen 1997.

Under åren i USA var jag rankad som bäst topp 5 i både i singel och dubbel på NCAA divison 1.

Från 1997 till 2006 spelade jag på ATP touren och spelade 30 tävlingar per år och hade störst framgång i dubbel. Vann två ATP tävlingar i dubbel. Marseille 2000 med Simon Aspelin och Bucharest 2001. Tillsammans med Simon Aspelin kvalificerade vi oss år 2000 för ATP slutspelet och var obesegrade i gruppspelet och förlorade i semifinalen mot vinnarna i tre tuffa set.

De mest namnkunniga spelarna som jag har slagit är Roger Federer och Novak Djokovic och jag har spelat totalt 22 Grand slam turneringar.

2006 blev jag tennistränare och jag har bland annat tränat Pim Pim Johansson, Simon Aspelin och Paul Hanley som alla har varit topp 10 i världen. Jag har tränat totalt 6 Davis Cup spelare.

Från 2013 till 2020 var jag ägare och tennis director på Tennis Inc Academy i Beirut, Libanon. Där utbildade jag tränare och var ansvarig för programmen för barn från 4 års ålders och för ungdomar och vuxna.

Från 2020 till början av 2022 var jag tennis director på RQT Stora Wäsby med stort fokus på barn från 6 till 12 års ålder.

Hur länge har du jobbat med tennis?

Jag har hållit på med tennis i hela mitt liv och sedan 1997 har det varit mitt jobb.

Vad är det bästa med att jobba på LTK?

Det är superkul att få träffa alla medlemmar, tränare och personal varje vecka. Jag vill sprida min glädje för sporten och hoppas alla kommer att fortsätta spela tennis resten av sina liv. Jag ser fram emot att hjälpa LTK inte bara bli Sveriges största klubb utan även den bästa.

Fritidsintressen: Spendera tid med min familj och vänner. Titta på sport, tennis och filmer.

Favoritmaträtt: Gillar det mesta med mat men en maträtt jag skulle kunna nästan äta varje dag är grön curry med kyckling och ris.

Favoritfilm: Rudy som är en inspirerande film om amerikansk fotboll och universitet i USA.

Favorit-tennisspelare: Som en liten knatte var mina idoler Yannick Noah och Henri Leconte. De både franska storspelarna härmade jag otroligt mycket och tack vare de bytte jag till enhandsbackhand som 8a åring och gillade att spela offensivt och komma fram på nät mycket redan från ung ålder. Nuförtiden uppskattar jag Roger Federer och Rafael Nadal oerhört mycket. Två fantastiska ambassadörer för tennis som jag hoppas fortsätter många år till på ATP touren.

Ge ett råd till andra tennisspelare: Ha roligt varje gång du är på banan och titta på bollen! Alldeles för många glömmer titta på bollen. Det är det viktigaste i tennis.

Kuriosa: Kommenterar tennis på Eurosport från Grand Slam tävlingarna. Jag är en certifierad level A coach genom GPTCA. (Global Professional Tennis Coach Association). GPTCA är certifierade via ATP Tour.