Ny omgång & nya regler i Fredagsspelet

12 januari 2023

Välkommen till en ny termin och en ny omgång av Fredagsspelet. Redan nu på fredag och även lördag kör vi igång matchspelet igen.

För er som inte varit med tidigare så kan vi berätta att Fredagsspelet är ett väldigt bra sätt att träffa sina klubbkamrater och samtidigt öva på att spela match. Efter sin match får man även något gott i caféet.

OBS NYA REGLER!

Nytt för denna terminen är att vi har uppdaterat reglerna. Den stora ändringen är att man nu startar på 2-2 och spelar till 6. Står det 5-5 i game så spelas ett tiebreak till 5. Vid 4-4 i tiebreaket spelas en avgörande boll.

I dubbelmatcher med orange eller grön boll gäller singellinjerna som tennisplan. Detta för att det ska bli mer spel. Länk till fullständiga regler hittar ni här.

Vi kommer även utöka Fredagsspelet och lägga upp 11 lördagar under terminen för Fredags-(lördags)spel. Detta för att vi ska kunna få plats med alla som vill spela, men samtidigt inte behöva lägga matcherna för sent på kvällen. Det är viktigt att ni anmäler era barn i MATCHi till respektive kväll ni (era barn) väljer att spela. Barnen måste ha ett eget MATCHi-konto. Läs mer om Fredagsspelet, var ni hittar spelschemat och hur ni anmäler era barn här.

Lycka till!