Bakgrund: Jag är född och uppvuxen i Ljungsbro som ligger ett par mil utanför Linköping. Som liten grabb spelade jag tennis, fotboll och hockey och kombinerade det ganska länge tills tiden inte räckte till mer. Från 15 års ålder blev det bara tennis och spenderade stor del av mitt liv i mitt andra hem Linköpings tennisklubb. I Linköpings Tennisklubb stannade jag tills jag var 24 år då jag flyttade upp till Stockholm och fortsatte och avslutade min satsning som professionell tennisspelare.

Som junior blev det mer och mer tennis och när jag slutade med fotbollen så bestämde jag mig för att satsa helhjärtat på min tennis. Under gymnasiet så gick jag på tennisgymnasiet i Linköping och kombinerade det med träning på min hemmaklubb. Under gymnasieåren blev det mer och mer träning och fler tävlingar utomlands och en stegring i min satsning. Efter gymnasiet fanns två alternativ att antingen åka till college eller fortsätta min satsning hemma i Sverige, valet föll på att ha kvar min bas i Linköping. Mitt sista år som professionell spelare tränade jag på SALK innan jag tyvärr fick lägga av min satsning på grund av skada.

Efter två års skada och avslutad tenniskarriär så startade min nästa karriär. Jag började direkt jobba som tränare och det i min moderklubb Linköping Tennisklubb. Efter 1 år i Linköping flyttade jag till Stockholm där jag har varit tränare i dem senaste 14 åren. Jag har jobbat i Mälarhöjden tennisklubb, Good to Great och Södertälje Padel och Tennisklubb. Nu i mars 2023 börjar den nya resan här på Lidingö Tennisklubb.

 

Hur länge har du Jobbat med tennis?

Jag har hållit på med tennis nästan hela mitt liv och började spela när jag var 8 år. Som tränare har jag jobbat i 15 år.

Vad är det bästa med att jobba på LTK?

Jag ser fram emot att träffa alla medlemmar, tränare och alla i personalen och tillsammans hjälpa till att utveckla klubben och ta nästa steg. Klubben är stor och har många medlemmar, barn och ungdomar så ser det som en oerhörd potential och möjlighet att stimulera och hjälpa varje individ att utvecklas. Det ska bli spännande att komma in som ny och bilda sig en uppfattning och se vad som fungerar bra och komma med nya idéer och tankar och hitta vägar för hur vi ska fortsätta varje dag att bli lite bättre.

Fritidsintressen: Jag tycker om att umgås med min familj och vänner. Jag älskar att spela tennis, springa och gå till gymmet. Jag gillar även att titta på film, serier och sport.

Favoriträtt: Jag gillar många olika maträtter men ska jag välja en så blir det kyckling med ris och röd curry.

Favoritserie: Som jag sagt tidigare så har jag ett stort intresse för film och serier. Ska jag välja något så väljer jag serien Prison Break.

Favorit-tennispelare: Det har gått i perioder och många olika favoritspelare har hunnit sluta spela under åren men ska jag ta en spelare som har varit min största favorit är det David Nalbandian.

Ge ett råd till andra tennisspelare: Att alltid ha ett syfte med varje slag, varje gång oavsett övning vara noggrann och sätta upp en eller ett par mål för varje träning. Det är lätt hänt att senare i livet förstå hur kul man har haft med sin tennis så försök leva i nuet och njut så ofta som möjligt när du står på tennisbanan.

Kuriosa: Har lyckats vinna ett golden set.

 

Meriter:

 • ATP Ranking 641
 • Vunnit u-21 SM
 • Vunnit 35 års Veteran SM
 • Vunnit Sommartouren
 • Final i 15.000 dollars future tävling i Göteborg
 • Spelat Stockholm Open och Swedish Open
 • Varit Ansvarig för elitverksamheten i Linköpings Tennisklubb
 • Haft ansvaret för team bactiguard och team catella på Good to Great
 • Varit elitansvarig för Mälarhöjdens Tennisklubb
 • Tävlingsansvarig i Södertälje Padel och tennisklubb med Yerko Muller
 • Varit ledare för svenska tennisförbundet på Nordiska mästerskapen och europieska mästerskapen
 • Varit ansvarig ledare för next generation cup i sverige finalen för region Stockholm och region öst