Bakgrund: Född och uppvuxen i Göteborg men Stockholmare sedan 25 år snart. Min idrottsliga bakgrund är från en annan racketsport, badminton, där jag spelat på elitnivå. Jag var med i landslaget i 17 år och 15 år i yttersta världseliten. Detta fungerar på samma sätt som i tennis med ca 200 resdagar per år och träning 25-30 timmar i veckan, Grand Prix turneringar över hela världen men med tyngdpunkt på Asien och Europa.

På meritlistan finns bl.a. 20 Grand Prix-segrar varav två Grand Slam (Korea Open och Indonesia Open), VM-brons, rankad etta i världen i herrdubbel, 13 EM-medaljer (två guld, sex silver och fem brons), 26 SM-guld. Jag har representerat Sverige i tre OS, Barcelona, Atlanta och Sydney.

I tennis är det inte lika tätt med framgångar men spelar i LTKs veteranlag. Riktigt kul och ett bra gäng.

Jag har varit klubbchef på Fyrisfjädern Uppsala Badmintonklubb i fem år, en klubb med ca 4 000 medlemmar, suttit med i Internationella Badmintonförbundet, Europeiska Badmintonförbundet och Svenska Badmintonförbundet samt Internationella Spelarförbundet varav två år som ordförande.

Jag har också drivit både Internationella och nationella tävlingar både i Sverige och utomlands samt arbetat med hälsoprojekt för ICA och En Svensk Klassiker.

Vad är det bästa med LTK? 

En klubb, som enligt mitt tycke, har mycket som är bra, vänlig atmosfär, aktiviteter för alla åldrar, både motion och elit, men självklart också en potential att bli ännu bättre.

Fritidsintressen: Tennis, padel, golf, (ingen badminton längre), skidåkning och vandra i fjällen och att hänga med mina barn när de idrottar, tennis för den yngste och gymnastik för den äldre.

Favoritmaträtt: Vegetarisk asiatisk mat; koreansk, japansk och kinesisk. Just nu Mapu Tofu gärna med kimchi innan.

Favoritfilm: Väljer nog bok istället: Den Fredlige Krigarens väg

Favorit-tennisspelare: Får säga två då, Federer för elegansen, känslan och spelsinnet, Nadal för fighting spirit.

Ge ett råd till andra tennisspelare: Ha kul och använd gärna tennisen för att utvecklas som person, lära mer om dig själv.

Kuriosa: Driver också ett padelcenter i Kroatien.