Bakgrund: Född i Liberia. Min mamma är afroamerikan med rötterna från Liberia och pappa är från Sverige. Pappa älskade tennis och ville att jag skulle testa, även om han visste att mina närmaste kompisar inte spelade. Tur för mig, för annars hade jag aldrig upptäckt hur kul tennis var. Min kusin Robert började också  spela, och därefter blev det många timmar på banan även med tränare. Efter en del omständigheter lämnade vi Liberia och flyttade till USA. Där fortsatte jag att spela tennis och fick tennisstipendium vid Malone University i Canton Ohio. När vårt distrikt vann, fick vi spela National Intercollegiate Championship i Kansas.

Som tränare var det jättekul att vinna SM Guld 2009 för Salk och vara med och se en världsklass spelare Henri Kontinens  utveckling till en av världen bästa dubbelspelare. Min sista ’tennis-önskan’ är att vinna SM Guld med klubben i mitt hjärta LTK❤️

Hur länge har du jobbat som tränare?

Jag har jobbat som tennistränare så länge att jag nästan glömt bort hur många år det är, men jag var först på LTK i 10 år, sen gjorde jag ett uppehåll då jag jobbade på bla SALK ett tag, men sedan återvände jag till LTK. 

Jag har utbildning från Svenska Tennisförbundet, i USA PTR (professional Tennis registry) och United States National Tennis Academy.

Var är det bästa med att jobba på LTK?

LTK kommer alltid att vara som ett andra hem för mig. Det är bara glädje när jag får sätta mina fötter i hallen. Det känns som att allt bekymmer bara försvinner när man ser hur glada barnen är att träffa mig, alla kramar man får och alla snälla föräldrar som är så tacksamma.

Sen har jag ju också väldigt duktiga kollegor. Ibland har vi olika åsikter, men vi respekterar varandra. – You’re never wrong to do the right thing. Som jag alltid säger; Utan glädje är ingeting kul.

Fritidsintressen: Är sporttokig och tittar på all sport på tv som finns. Det blir lite mindre nu med mina två barnbarn, som älskar min ’Chicken ala Mickie’ (den kan man inte leka med). Men den gör jag bara på speciella dagar, haha.

Favoritmaträtt: Filet Mignon och så självklart min egen ’Chicken à la Mickie’. Gillar även gravad lax med min egen hovmästarsås, now we talking.

Favoritfilm: Jag gillar många filmer, men om jag måste säga två, då får det vara ’Remember the Titans’ och ’GREATER’.

Favorit-tennisspelare: Björn Borg har alltid varit min idol och vilken glädje det var att träffa honom som junior och slå några bollar med honom. Vilken snäll person han är! Jag har en bild på oss från den tiden, som jag fortfarande har kvar. Vi har träffats några gånger nu på senare tid med hans son Leo och Percy Rosberg som är en bra vän. I dagens tennis gillar jag Roger Federer som verkligen har klass och som får tennis att se väldigt enkelt ut. 

Tips till andra tennisspelare: Hard work beats talent, when talent doesn’t work hard.

Lita på din tränare. Kan du tro att Rebecca Peterson, som är bäst i Sverige idag, började spela matcher mot LTK i våra klubbmatcher mot Järfälla tennisklubb? Jag kände hennes far, Mart. Rebecca vann inte alltid sina matcher, men hon tyckte ändå att det var kul att spela. Ibland var hon orolig, speciellt när hon fick möta äldre killar. Men hon försökte ändå alltid ha kul och spelade trots allt.

Med detta vill jag ha sagt: Ha kul, för att utan glädje är ingeting kul.

Kuriosa: Jag och min kusin i Florida tänkte att vi ska ha våra egen tennis Academy i framtiden. OCH som sagt, jag gör en grym hovmästarsås och min ’Chicken à la Mickie’ är i världsklass, haha.