I helgen blev det klart att LTK’s A-lag herr tog steget upp i division 1

13 december 2016

herrlaget_ltk

 

För fyra år sedan satte jag ett sportsligt mål att inom fem år ha både damernas och herrarnas A-lag i div. 1. I helgen infriades det målet, med ett års marginal!
Detta är första gången Lidingö Tennisklubb har ett A-lag på herrsidan så högt upp i seriesystemet. Sedan tidigare har vi även våra duktiga tjejer som i år kom på en hedrande tredje plats i div. 1.

Det har varit en otroligt jämn serie med oerhört jämna matcher. Värd att nämna är Morgan Johansson som dragit ett tungt ansvar, vunnit samtliga singelmatcher och endast förlorat ett set. Även Daniel Aronowitsch och junioren Johan Larsson har bidragit med viktiga vinster och en ack så viktig stämning till laget.

Vi kommer att kunna erbjuda seriespeltennis på en hög nivå under nästa år och detta kommer att bädda för roliga event för dig som medlem under hemmamatcherna nästa år, kan jag lova!

Ett stort tack till alla som tog sig ner till klubben och stöttade grabbarna i söndags, det betydde mycket! Nu satsar vi vidare mot nya mål och inom ett par år hoppas jag vi kan ha båda lagen i elitserien vilket skulle tillföra en extra krydda till vår breda verksamhet.

 

/Peter Hjort, sportchef Lidingö Tennisklubb

 

Läs också artikeln som Mitti Lidingö skrivit om killarna.