Fina resultat från 2022 års Veteran Lag-VM

1 juni 2022

2022 års Veteran Lag-VM för damer och herrar i 50, 55 och 60 års klasserna gick av stapeln i Boca Raton, Florida den första veckan i maj. Hela 5 damer från Lidingö TK hade blivit uttagna i de olika klasserna. Förutom tufft spelmotstånd blev värmen och luftfuktigheten också utmaningar för spelarna.

Damer 50: I Damer 50 spelade Helena Hägglund (kapten) från Lidingö TK. Övriga spelare i laget var Pernilla Putnik bosatt i Seattle men spelar för Mölle TK, Maria Seger från Näsbyparks TK och Jenny Tielman Van Nunen från Linköpings TK. Laget hade i sin grupp Finland, Turkiet och förra årets världsmästare Tyskland där vi gick obesegrade genom gruppspelet. I kvartsfinalen mötte vi Spanien som var ett nummer för stora för oss. Sedan blev det placeringsspel om 6e till 7e platsen där vi fick möta Frankrike som vi hade bra häng på men var det starkaste laget för dagen. Så det blev en 7e placering av 22 nationer som vi var stolta över. Vilken vecka vi fick med alla lag från Sverige som bodde på samma hotell och dessutom hejade och peppade på varandra. Härlig laganda, kämpaglöd och vänner för livet kan summera denna resa!

Damer 55: I laget spelade Sara Schinzel och Christina Marmolin (kapten) från Lidingö TK tillsammans med Magdalena Sekkenes, SALK, och Anna Gunnarsson, Älta TK. Placering 9 av 18 lag efter roliga och välspelade matcher mot Holland, Brasilien, Peru, Argentina och Sydafrika. Härlig gemenskap mellan lag och spelare både på och utanför banan. Fantastisk inspiration inför framtida träningar och tävlingar på grus!

I Damer 60 var Anna-Carin Månsson och Charlotte Holm Keller (kapten) uttagna från Lidingö TK. Övriga spelare i laget var Gunilla Wictorin från SALK och Annette Hofvander från Järfälla TK. Laget fick en tuff start med en inledande match mot titelförsvararen Tyskland (förlust med 3-0) och sedan en knapp förlust mot Kanada (1-2). Efter jämna matcher mot Ungern i värmen blev det till slut förlust med 3-0. I sista matchen blev det vinst mot Portugal med 2-1. Laget slutade på 11:e plats av 14 lag.

2022 års Veteran Lag-VM för damer och herrar i 65, 70 och 75 års klasserna gick av stapeln i West Palm Beach, Florida i slutet av april. Hela 6 damer från Lidingö TK hade blivit uttagna i de olika klasserna från förbundet. Förutom tufft spelmotstånd blev värmen och luftfuktigheten också utmaningar för spelarna.

Damer 70:  I Damer 70 spelade  Vivianne Lindgren, Marie Allman samt Ninni Bartelius från Lidingö TK. Övriga spelare i laget var Monica Sloth- Nielsen. Laget hade en tuff grupp med både USA, England och Frankrike i sin grupp. Laget fick spela placeringsmatch mot Argentina där det var mycket jämt men förlorade med 1-2, laget kom 7 av 7 lag.

Damer 75: I laget spelade Lotta Borg, Ann-Christine Medhammar (kapten) och Margareta Ljunggren från Lidingö TK tillsammans med Anita Carlsson, SALK, Efter välspelade matcher mot Brasilien och Frankrike så kom laget 2a  i sin grupp och fick spela placerings match mot Syd Afrika och Chile, laget blev  6a av 11 lag.

Bra jobbat och krigat i värmen! Go LTK Go