Ansvarsområde: Tränare och klubbchef.

Bakgrund: Född och uppvuxen i Örebro Tennisklubb. Rankad top 10 som junior i sin åldersgrupp i Sverige, tävlade enormt mycket fram till 18 år. Spelat collegetennis i USA. Jobbat som juniorlandslagskapten på Svenska Tennisförbundet. Jobbat i privat regi med flera olika internationella spelare. Coach på WTA-touren för Sofia Arvidsson som nådde plats 29 på WTA-rankingen, samt flera olika internationella tränaruppdrag i USA, Norge och Tyskland.

Hur länge har du jobbat som tränare och hur länge på LTK?

Har jobbat heltid med tennis i 23 år. Gör mitt elfte år på LTK, numera som klubbchef men har fortfarande några timmar på banan vilket jag tycker är väldigt kul!

Vad är det bästa med att jobba på LTK?

Att dagligen få vistas i en miljö där människor i alla åldrar kommer för att idrotta och utvecklas. Vidare tycker jag att vi har osedvanligt trevliga och förstående medlemmar som jag dagligen stöter på . Allt detta tillsammans med fina lokaler, goda och kompetenta kollegor samt en styrelse som vill framåt gör att LTK är en fantastisk arbetsplats.

Fritidsintressen: Matlagning, spela golf, titta på idrott och ”hänga” med mina barn, när dom vill….

Favoritmaträtt: En hemmagjord hamburgare från grunden är svårslaget (speciellt mina egna burgare) 😊

Favoritfilm: Här måste jag nämna två stycken. ”Jerry McGuire”, har sett den minst 15 gånger…. Och ”Chef” som handlar lite om min dröm…

Favorit-tennisspelare: Roger Federer. Förutom att Federer levererar en magisk tennis så är han ett enormt föredöme och en outstanding ambassadör för tennissporten! Genom sitt ödmjuka sätt gör han den bästa reklamen för ”vår sport” tennis, både på och utanför banan! Han är och förblir ovärderlig för tennisens popularitet världen över!!

Tips till andra tennisspelare: Ha kul!! Glädjen till tennisen är en förutsättning för att utvecklas.

Kuriosa: Är otroligt matlagningsintresserad. Tittar på alla matlagningsprogram som finns. Experimenterar med olika råvaror och tillvägagångsätt för att få till den perfekta burgaren på min älskade grill. Jag drömmer om att en dag ha min egen food truck och servera de bästa hamburgarna som världen har smakat!

Kontakt: peter.hjort@lidingotk.se