MATCHSPEL FÖR JUNIORER

Nästan varje Fredags- och lördagskväll har vi på Lidingö Tennisklubb organiserat matchspel för våra juniorer. Detta matchspel är till för våra juniorer 7-18 år som är medlemmar i klubben. Vi som klubb är mycket stolta att kunna erbjuda detta till våra juniorer.

För endast 800kr/termin (för de som tränar i LKTs juniorverksamhet) och 1200kr/termin (för de som ej spelar i LTKs juniorverksamhet) får de chansen till matchträning, träffa kompisar på klubben, spela mer tennis och ha riktigt roligt med eget ansvar. Efteråt bjuder vi på något gott i caféet.

Se vår film nedan där Josefine Härdelin och Albert Saar berättar om varför Fredags- & Lördagsspelet var så bra för deras tennisutveckling.

Matchernas längd är 1h och startar antingen kl 19, 20 eller kl 21.  Vi spelar alla matcher på LTK i dagsläget och du paras ihop med en motståndare som passar din spelnivå. Det kan vara allt från 10-30 juniorer som spelar på en och samma kväll.

Du hittar spelschemat för fredagarna och lördagarna på schemat nedan.

Schemat publiceras runt lunchtid på fredagar för fredagsmatcherna och lunchtid på lördagar för lördagsmatcherna.

Vi har matcher för alla nivåer – Minitennis (skumboll), Miditennis (orange boll), Maxitennis (grön boll) och gasboll. Minitennisen leds av ledare på plats som hjälper de yngre barnen. Övriga spelare skall klara sig själva under sina matcher, hålla kolla på räkningen, kunna döma korrekt och sedan skriva upp resultatet på resultatlistan. Här får juniorerna alltså bra träning att ta eget ansvar och lära sig hur det är att spela tennismatcher.

Det som krävs är att du kan räkna och vet tennisens regler. Bollar tar man med själv. Generellt spelar man sina matcher med de bollar man tränar sina träningar på klubben med. På spelschemat står det även vilken boll som rekommenderas att spela matchen med. Bollarna och all annan tennisutrustning finns i vår fina tennishop.

Frågor angående Fredagsspelet mailas till henrik.lindkvist@lidingotk.se

 

REGLER:

Inbollning där ni värmer upp era slag, forehand, backhand, volley, smash och serve, gör ni de första 5-10 minuterna precis som proffsen på tv. Sedan lottar ni om serven och sätter igång matchen. Matcherna spelas uppdelat i 2 set där man spelar först till 4:a game. Efter spelad match skriver man upp resultatet på spelschemat som sitter på väggen vid trappan ner till de gamla omklädningsrummen.

Regler för Fredagsspelet hittar du här.

 

PRISUTDELNING EFTER VARJE TERMIN:

Vid varje terminsslut delas det ut priser till de som varit med minst sju gånger, samt de som vunnit mest och spelat mest bland både tjejer och killar.

Här kan du läsa mer om hur priserna delas ut för Rankingstegen, Poängligan och Närvaroligan.

 

HUR MAN ANMÄLER SIG TILL FREDAGS-&LÖRDAGSSPELET:

Anmälan sker senast torsdagen innan varje speltillfälle via MATCHi.

OBS! Ni laddar först ner MATCHi-appen om ni inte redan har den.

Länk till MATCHi i AppStore

Länk till MATCHi på Google Play

Barnet måste ha ett eget MATCHi-konto som ni sen kan logga in på och därmed anmäla ert barn. Barnet behöver alltså ingen egen mobil, det är bara kontot som behöver vara barnets eget. För att få ett konto behöver barnet en egen emailadress. En kostnadsfri gmailadress funkar fint.

När barnet har sitt MATCHi-konto mailar ni in barnets mailadress till sportkontoret@lidingotk.se så att vi kan synka detta med barnets medlemskap.

Vi förstår att detta kan kännas lite jobbigt, men det går ganska fort att fixa och när det är klart så är det smidigt att anmäla ert barn från fredag till fredag.

 

SPELSCHEMA:

Spelschemat hittar du på länk nedan och på anslag i hallen senast fredag lunchtid.

De flesta helger under hösten är det matcher både på fredagarna och lördagarna. Titta efter vilka datum i Matchi.

Minitennis spelas endast på fredagarna kl 19.00-20.00.

Fredag 6:e oktober är det inget fredagsspel på grund av Vanjas Pokal. Lördag 7:e oktober är det inget lördagsspel på grund av Juniorkväll Game On.

Då trycket och intresset är väldigt stort för fredagsspelet samt att vi inte kommer kunna ha lördagsspel varje helg så behåller vi speltiderna på fredagskvällarna till kl 22 så att alla får plats. För att vi skall få plats på bästa möjliga sätt får vissa spela dubbel och tidsmässigt får de yngsta spela tidigast på kvällen.

Titta gärna extra på vilken bana ni spelar på, detta då vi bytt runt lite med vilka banor vi använder till Fredags- & Lördagsspelet.

LYCKA TILL